Jack Cox

Jack Cox, initiatiefnemer van Econsenso, begon ruim 25 jaar geleden zijn carrière als beleggingsadviseur bij een lokale bank na succesvolle afronding van zijn opleiding tot accountant. Hier was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles van vermogende klanten. Een aantal jaren later besloot Jack zijn kennis en expertise te combineren met het ondernemerschap. Als directeur van een onafhankelijke beleggingsonderneming en oprichter van Econsenso ziet Jack het als één van zijn taken om de financieel-economische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op de voet te volgen en deze te beoordelen op hun financieel duurzame karakter.

Lees Jack's blogposts

Een financiële oplossing voor de problemen van morgen
Een financiële oplossing voor de problemen van morgen

Een duidelijke missie: een duurzaam economisch beleid

Econsenso is een combinatie van Italiaanse woorden, wat letterlijk 'en met gezond verstand' betekent. Econsenso doet een stapje terug en bekijkt het globale economische beleid vanuit een hoger niveau. Welke langetermijngevolgen heeft onze huidige wet- en regelgeving op de klimaatproblematiek? Het blijkt dat veel van de geboden oplossingen helemaal niet zo duurzaam zijn als gedacht. Het boek Vlindereconomie legt dit helder en duidelijk uit en biedt een verantwoord alternatief.

Meer over Vlindereconomie

Ga het gesprek aan

Econsenso stelt zichzelf ten doel om bewustwording te creëren op diverse lagen van de bevolking. Hoe steekt het economische systeem in elkaar? Welke impact heeft overmatige groei op het klimaat? En vooral: hoe kunnen we die negatieve impact beperken? Vlindereconomie is een eerste stap naar een breed gedragen begrip in de samenleving, maar Econsenso wil verder. We maken ons sterk voor een duidelijkere integratie van dit onderwerp in het onderwijs en fungeren graag als adviserend orgaan voor de (inter)-nationale politiek en het bedrijfsleven. Ook vinden we het belangrijk om dit probleem behapbaar te houden voor de geïnteresseerde burger. Daarom investeren we graag in bewustwording door middel van lezingen en presentaties en gaan graag het gesprek met u aan. Praat u mee?

Ga het gesprek aan

Sta jij open voor het ware verhaal?

Heeft u vragen over de missie van Econsenso of het boek Vlindereconomie?
Wilt u graag een lezing of presentaties bijwonen of boeken? Neem dan contact met ons op!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Privacy Policy pagina. OK