van groei naar ontwikkeling

Een duurzame maatschappij begint bij
een duurzaam economisch beleid

 

Kritisch op de status quo

Eenzijdige focus op economische groei maakt het onmogelijk om de juiste politieke maatregelen te nemen om de huidige klimaatvraagstukken op te lossen. Econsenso houdt bestaand beleid tegen het licht vanuit een financieel en economisch perspectief.

 

Informatief op elk niveau

Of het nu gaat om scholieren, studenten, beleidsmakers of simpelweg geïnteresseerde burgers: Econsenso zet zich in voor bewustwording van de klimaatproblematiek in samenhang met ons financieel en economisch systeem door middel van lezingen en presentaties.

 

Terug in balans

Het is mogelijk om de aarde op een gezonde manier over te dragen aan de volgende generatie. In het boek Vlindereconomie zet auteur en Econsenso oprichter Jack Cox op heldere wijze uiteen hoe een duurzaam financieel beleid kan leiden tot een rooskleurige toekomst.

 

Geïnspireerd door grote denkers

De filosofie van Econsenso komt niet uit de lucht vallen, maar is gebaseerd op feiten en geïnspireerd door wijsheden van oer-oude volkeren en het fundamentele denkwerk van onder andere Nelson Mandela, Thomas Piketty en Kate Raworth.

Een financiële oplossing voor de problemen van morgen

Onze maatschappij is volledig ingericht op groei, zowel op persoonlijk als maatschappelijk vlak. Door vooral te denken aan ‘ik’ in plaats van ‘wij’, blijft onze ecologische voetafdruk groeien, ondanks de uitgebreide aandacht voor de klimaatproblematiek in de media en politiek. Tegen de verwachtingen en idealen in, komt de klimaatverandering daarmee feitelijk in een stroomversnelling terecht. Een probleem van deze omvang vraagt om een duurzaam macro-economisch beleid. Econsenso bekijkt het klimaatvraagstuk vanuit een financieel oogpunt en houdt de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen tegen het licht. Zijn we eigenlijk wel zo goed bezig als we denken dat we zijn?

Meer over Econsenso

Een financiële oplossing voor de problemen van morgen
Een financiële oplossing voor de problemen van morgen

Vlindereconomie: van economisch naar ecologisch

Ons economisch systeem is voor een groot deel gebaseerd op vertrouwen. Als we elk jaar met 3% groeien, dan kunnen we onze schulden blijven betalen. Toch lijkt dat een schijnwerkelijkheid. Het huidige groeitempo van onze economie vergt veel van onze planeet. We leven alsof we 1,7 aarde tot onze beschikking hebben. Ooit houdt dat op. Die paradox vormt de basis voor het boek Vlindereconomie. Door nauwer naar de natuur te luisteren, kunnen we de economie in stand houden met een lager groeitempo. Zo gunnen we onszelf significant meer tijd om tot goede technologische oplossingen te komen en de natuurlijke balans te herstellen. Door middel van verhelderende anekdotes en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, legt Vlindereconomie de basis voor een duurzaam economisch beleid.

Ontdek Vlindereconomie

Sta jij open voor het ware verhaal?

Heeft u vragen over de missie van Econsenso of het boek Vlindereconomie?
Wilt u graag een lezing of presentaties bijwonen of boeken? Neem dan contact met ons op!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Privacy Policy pagina. OK